آذرقلم: متاسفانه بعلت بی تدبیری بموقع مسئولین مربوطه استان و شهرستان ملکان،از جمله عدم بازاریابی قبل از زمان فصل برداشت و برگزاری جشنواره های متعدد ،تاکداران زحمت کش ملکانی در موقع فصل برداشت با نبود بازار و مشتری مواجه شده و بالاجبار محصول خود را مفت و مجانی تحویل دلالان و واسطه ها می دهند!
آذرقلم: هر روز از طریق رسانه های گروهی اخباری مبنی بر برگزاری جشنواره های متعدد محصولات و سوغات در شهرهای مختلف کشور و استان آذربایجان شرقی می شنویم.
شهرهایی که مسئولین و مردم آن با برگزاری این قبیل جشنواره ها و دعوت مسئولین مربوطه کشوری و استانی سعی در معرفی سوغات و محصولات خود و بخصوص بازاریابی هستند.
شهرستان ملکان نیز بعنوان قطب باغی و بخصوص انگور کشور محسوب شده و سالانه با تولید ۲۵۰ هزار تن انگور مقام نخست استان و مقام سوم کشوری را به خود اختصاص داده است.
شهریورماه سال ۸۹ با تلاش های دکتر خدادادی نماینده مجلس و فرماندار و مدیر جهاد کشاورزی وقت ملکان، نخستین جشنواره انگور با حضور وزیر جهادکشاورزی و استاندار وقت استان برگزار شد که خوشبختانه متعاقب آن قیمت انگور مقداری افزایش یافت ولی با گذشت ۷ سال هنوز در خصوص برگزاری دومین جشنواره انگور در ملکان خبری نشده است!
متاسفانه بعلت بی تدبیری بموقع مسئولین مربوطه استان و شهرستان ملکان،از جمله عدم بازاریابی قبل از زمان فصل برداشت و برگزاری جشنواره های متعدد ،تاکداران زحمت کش ملکانی در موقع فصل برداشت با نبود بازار و مشتری مواجه شده و بالاجبار محصول خود را مفت و مجانی تحویل دلالان و واسطه ها می دهند!
در چنین وضعیتی برگزاری جشنواره های سالانه انگور و کشمش در سطح ملی و کشوری در شهرستان ملکان و حتی مرکز استان و حضور مسئولین عالیرتبه کشوری و استانی و تاجران داخلی و خارجی می تواند در افزایش قیمت و بازاریابی محصول انگور و کشمش موثر باشد.!
هر چند مدیر جهاد کشاورزی ملکان چندی پیش عدم تامین اعتبار را علت عدم برگزاری جشنواره انگور در ملکان می داند ولی با توجه به اینکه درآمد حدود ۶۰ درصد جمعیت این شهرستان از تاکداری تامین می شود لذا این دلیل محکمی در این خصوص نمی تواند باشد و مسئولین امر در صورت لزوم می توانند از خود باغداران منطقه جهت تامین هزینه های این جشنواره ها کمک بگیرند.
نبود بازار و فروش مفت محصول کشمش برای باغداران ملکانی درد کمی نبود که سرمازدگی ها طی سالهای گذشته و از طرفی عدم پرداخت خسارات وارده توسط صندوق بیمه محصولات کشاورزی استان طی سال زراعی گذشته که قانوناً باید دی ماه سال گذشته پرداخت می شد ولی هنوز با گذشت بیش از شش ماه خبری نشده هم بر درد تاکداران این شهرستان افزوده است!!
سیاوش عینالو – ملکان