از هر پنج نفر بالای 30 سال در شهرستان ملکان به طور متوسط سه نفر از فشار بالا رنج می برند که مهمترین عامل و باعث آن استفاده از نمک است؛ برهمین اساس جشنواره غذاهای بومی محلی بدون نمک در شهرستان ملکان برگزار شد.
جشنواره غذاهای بدون نمک و کم نمک بومی محلی شهرستان ملکان روز شنبه در روستای قوریجان برگزار گردید.
این جشنواره با شعار نمک را از سفره حذف کنیم در محل خانه بهداشت روستای قوریجان و با ارائه بیش از 30 نوع غذای بومی محلی برگزار شد.
مدیر شبکه بهداشت و درمان ملکان هدف از برگزاری این جشنواره را ترویج غذاهای سنتی و حذف نمک از سفره ها ذکر کرد.
محمد میرزاپور گفت: امروزه با توجه به تغییر سبک زندگی از سنتی به مدرن بسیاری از عادات ما انسانها نیز تغییر کرده است و مسایلی پیش آمده که باعث شیوع و بروز انواع بیماریهای غیرواگیر مثل پرفشاری خون ، دیابت ، بیماریهای قلبی عروقی و انواع سرطانها شده است.
وی تغذیه سالم را یکی از مهمترین اصول دستیابی به سلامتی و پیشگیری از بروز انوع بیماریها دانست و افزود: از هر پنج نفر بالای 30 سال در شهرستان ملکان به طور متوسط سه نفر از فشار بالا رنج می برند که مهمترین عامل و باعث آن استفاده از نمک می باشد.
وی به نتیجه جشنواره غذاهای بدون نمک و کم نمک ملکان نیز اشاره کرد و افزود: غذاهایی در جشنواره امتیاز گرفتند که طبخ آن ها سنتی و با استفاده از هیزم بوده و دارای نمک کم و یا بدون نمک بود.
گفتنی است در پایان این جشنواره که به همت شبکه بهداشت و درمان ملکان و بمدت یک روز برگزار شد، از زحمات خانم دکتر اعتماد، که مدتی در خانه بهداشت روستای قوریجان مشغول به فعالیت است تجلیل به عمل آمد.