گزارش/ سه سال از تعطیلی تنها کشتارگاه ملکان گذشت
امری که علاوه بر دوری رمسافت و اتلاف وقت منجر به هزینه هایی در حین رفت و برگشت برای این کسبه نیز شده و موجبات گلایه و نارضایتی آنها را نیز فراهم نموده است. مدیر اداره دامپزشکی ملکان نیز با بیان اینکه دولت در جهت ساماندهی کشتارگاه های دام جایگاههای سنتی را تعطیل نموده افزود کشتارگاه دام شهرستان ملکان نیز از جمله 11 کشتارگاه استان بود که بخاطر سنتی بودن از سال 91 تعطیل شده است.
فدای حسینی گفت نیاز روزانه حداکثر 1700 کیلوگرم گوشت گوساله و گوسفند در ملکان از طریق کشتارگاه های مراغه و بناب تامین می شود.
وی از فعالیت 31 واحد قصابی در شهرستان ملکان خبر داد و گفت 14 واحد قصابی در شهر ملکان و بقیه در شهرهای و روستاهای تابعه فعالیت می کنند.
فدای حسینی گفت: بر اساس قرارداد اداره دامپزشکی ملکان کشتارگاه های بناب و مراغه فقط هزینه ذبح از قصابان ملکانی اخذ نموده و هزینه ای بابت حمل از قصابان ملکان دریافت نمی کنند.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگار ما مبنی بر علل عدم اقدامات لازم طی 3 سال گذشته در جهت احداث کشتارگاه صنعتی و یا نیمه صنعتی و یا بازگشایی کشتارگاه قبلی در شهرستان ملکان، نبود سرمایه گذار را علت اصلی آن دانست و اظهارکرد در صورت وجود سرمایه گذار جهت احداث کشتارگاه در ملکان، اداره دامپزشکی این شهرستان آماده همکاریهای لازم می باشد.
یکی از قصابان ملکان نیز در گفتگویی با انتقاد از نبود کشتارگاه در ملکان گفت در شهرستانی که 120 هزار نفر جمعیت و 3 شهر و بالغ بر 80 پارچه روستا دارد چرا باید کشتارگاه وجود نداشته باشد و درب تنها کشتارگاه تعطیل شده چند سال بسته باشد؟
وی افزود به خدا کشتارگاه تعطیل شده ملکان از لحاظ بهداشتی به مراتب بهتر از کشتارگاه شهرهای مراغه و بناب و میاندوآب بود فقط اینکه اسمش کشتارگاه سنتی بود و همچنین بخاطر نبود یک بالابر و ذبح سنتی این محل را تعطیل کردند. یکی دیگر از قصابان ملکان نیز با رد گفته مدیر اداره دامپزشکی ملکان مبنی بر حمل مجانی گوشت قصابان ملکانی از کشتارگاه های بناب و مراغه اظهار کرد به هیچ وجه چنین حرفی صحت ندارد و بابت حمل گوشت و در قالب عوارض مبلغ حمل را از قصابان این شهرستان اخذ می کنند.
وی گفت علاوه بر اتلاف وقت و پرداخت هزینه حمل از کشتارگاه ، در موقع بردن گوساله به کشتارگاه های بناب و مراغه نیز مبلغ 500 هزار ریال بابت کرایه به وانت بارها می پردازیم که ما نیز مجبوریم هزینه های رفت و برگشت را به قیمت گوشت اضافه کنیم که این امر نیز باعث می شود گوشت مصرفی مردم ملکان بالاتر از قیمت واقعی تمام شود.
گزارش از: سیاوش عینالو
انتهای پیام/