امروز به هرکجا می نگریم خشکی می بینیم/چند پیشنهاد به مسئولان
دوشنبه, ۱۲ مرداد ۱۳۹۴، ۰۹:۴۳ ق.ظ
امروز به هرکجا می نگریم خشکی می بینیم/چند پیشنهاد به مسئولان
سیاوش عینالو
یادمان باشد زمانی چاه های آب و دریاچه ها و چشمه ها و رودها پرآب بودند ولی امروز به هر کجا که می نگریم خشکی می بینیم و خشکی، پس بیاییم بحران کمبود آب در کشور را جدی بگیریم و علاوه بر خود به فکر نسل های آینده هم باشیم.هر روز خبرهایی مربوط به خشک شدن دریاچه ها و رودها و چشمه ها می شنویم و بی اعتنا از کنار آنها رد می شویم.
هر روز هشدارهای مسئولین وزارت نیرو و آب و فاضلاب کشور را در خصوص ضرورت صرفه جویی در مصرف آب می شنویم و وقتی به محل کار و خانه رسیدیم فراموش کرده و باز آب را هدر می دهیم و …
اگر روزی جنگ بین کشورها بر سر مرزهای جغرافیایی بود امروز متاسفانه حوزه جغرافیایی جنگ ها به شهرها و روستاها آن هم نه به خاطر خاک بلکه بخاطر حق آبه بین شهرها و روستاها کشیده شده است.
تابستان امسال بخصوص در چند روز گرم سال کمبود آب فرصتی بود جهت تامل در هشدارها و بازگشت به چرخه صرفه جویی و اینکه بهتر بفهمیم جمله آب یک نعمت و مایه حیات است یعنی چه؟!
بر اساس آمارها بیش از ۹۰ درصد مصارف کشور در بخش کشاورزی می باشد مصارفی که در مواقعی قیمت آب چند برابر قیمت محصول برای وزارت نیرو تمام می شود و اگر کشاورزی محصولی نکارد و دولت بهره محصولی که برداشت خواهد کرد را به او بدهد خیلی پرمنفعت تر برای کشور و حتی کشاورزی که بعد از برداشت محصول خریداری ندارد خواهد بود.
متاسفانه کشت ها نیز بدون رعایت الگوی کشت و توجیه اقتصادی و صرفه جویی در آب انجام می شود و به عنوان مثال الان هر کیلو هندوانه از باغدار حدود ۱۰۰ تومان خریداری و در بازار هر کیلو ۴۰۰ و ۵۰۰ تومان فروخته می شود در حالی که همه می دانیم برای عمل آوری هر کیلو هندوانه چقدر آب مصرف می شود پس ضرورت دارد مسئولین آب و جهادکشاورزی در خصوص کشت الگوی کشت و محصولات براساس توجیه و صرفه جویی عمل کنند.
ضمن تاکید به صرفه جویی در آب بخش کشاورزی ، صرفه جویی در مصارف خانگی و اداری نیز ضروری است به طور مثال انجام استحمام به جای هر روز یک یا حداکثر ۲ بار در هفته و تاخیر انداختن در شستشوی خودرو و حیاط منازل و دوری از وسواس در شستن ظروف و … می تواند در صرفه جویی مثمر ثمر باشد.
البته بنده ۲ پیشنهاد به مسئولین وزارت نیرو و آب و فاضلاب کشور و استان دارم و آن هم این است که آب شرب را از آب بهداشتی جدا کنند و طوری باشد که آب بهداشتی و غیر شرب از آب شرب تفکیک شود و همچنین در کنتور آب منازل و مکانهای اداری و عمومی سیستمی نصب شود که آب براساس استاندارد روزانه تحویل مشترکین بدهد و در صورت استفاده بیش از حد آب مشترکین پرمصرف به صورت خودکار قطع شود.
سیاوش عینالو.
انتهای پیام/ش
منبع: پایگاه خبری انعکاس بناب
۹۴/۰۵/۱۲