دولت تدبیر و امید به آمار دست ساز و مناسبتی اعتقادی ندارد
وی با بیان اینکه بررسی سند برجام در مجلس شورای اسلامی آغاز شده است تصریح کرد: امیدواریم مجلس، به بهترین شکل ممکن به وظایف قانونی خود در این ارتباط عمل کند تا در روزهای آینده شاهد نتیجه بخشی واقعی توافق هسته ای پس از سال ها مقاومت و ایستادگی مردم باشیم.
جبارزاده افزود: از زمانی که مدیریت استان را تحویل گرفتیم تمامی تلاش خود رادر راستای افزایش رفاه مردم، امنیت استان و تحقق اهداف و وعده های دولت در استان به کار بستیم.
استاندار آذربایجان شرقی در ادامه ابراز کرد: آن چه که در بدو ورود خود به استان، به دنبال آن بودیم، داشتن یک نقشه راه و شناحت کلی از استان بود چرا که اطلاعات و آمار متناقض بسیار زیادی در جلسات توسط مسئولان قبلی، به ما ارائه می شد. ما نیز تهیه و تدوین سند تدبیر و توسعه استان را به عنوان یکی از مهم ترین اولویت های خود انتخاب کردیم.
جبارزاده گفت: " استان را در شرایطی تحویل گرفتیم که در بخش های مختلف اقتصادی، صنعت، کشاورزی، ناهنجاری های اجتماعی به ویژه بیکاری مشکلات بسیار زیادی داشتیم ."
وی با بیان اینکه دولت تدبیر و امید به آمار دست ساز و مناسبتی اعتقادی ندارد اظهار کرد: ملاک و معیار ما برای شناخت کلی استان در شاخص های مختلف اقتصادی، صنعتی، فرهنگی، اجتماعی و .. آمار رسمی مرکز آمار ایران بوده و به جز آمار ارائه شده توسط این مرکز به آمار دیگری اعتقاد نداشتیم، نداریم و نخواهیم داشت.
وی با بیان اینکه سازمان مرکز آمار ایران، آمار خوبی در شاخص های مختلف توسعه برای استان ما اعلام نکرده بود عنوان کرد: آمار منتشر شده از وضعیت استان در شاخص های مختلف اقتصادی و اجتماعی، آماری نگران کننده و غیر قابل بود بطوریکه در بخش هایی همچون اشتغال، مشکلات بسیار اساسی وجود داشت و اعتبارات مربوط به کشاورزی آن چنان که باید و شاید تخصیص نیافته بود.
وی افزود: متاسفانه در زمینه بهبود فضای کسب و کار و جذب سرمایه گذاری خارجی، در اوایل سال 92، رتبه 21 در بین استان های کشور را داشتیم و در حوزه ناهنجاری های اجتماعی به حدی مشکل داشتیم که وزیر کشور در اولین سفر خود به استان بعد از استقرار دولت تدبیر و امید، از وضعیت نگران کننده استان به شدت انتقاد و ابراز نارضایتی کرد.
جبارزاده امنیت موجود در استان را مرهون تلاش 24 ساعته تمامی نیروهای اطلاعاتی، نظامی و انتظامی دانست و گفت: افتخار می کنیم که استان آذربایجان شرقی در حال حاضر، یکی از استان های برتر در زمینه امنیتی است.
به گفته وی قاچاق کالا و ارز یکی از مهم ترین دغدغه و نگرانی های سرمایه گذاران و تولید کنندگان بود که در اولین سال استقرار دولت تدبیر و امید(93)، استان آذربایجان شرقی به عنوان استان برتر در امر مبارزه با قاچاق کالا و ارز انتخاب شد.
وی از وضعیت و میزان ناهنجاری های اجتماعی در سال های گذشته به شدت انتقاد کرد و گفت: همین چند سال پیش، معتادان متجاهر و خطرناک، آزادانه در شهرستان های استان و به ویژه تبریز رفت و آمد می کردند و طبق آمار نیروی انتظامی، بیش از 70 درصد سرقت ها توسط همین معتادین انجام می شد.
جبارزاده با بیان اینکه برنامه ریزی دقیق و جامعی برای واحدهای تولیدی و صنعتی استان در زمان مدیریت سابق وجود نداشت ادامه داد: اعتراضات و تجمعات کارگری روز به روز در این استان افزایش می یافت و کارگرانی بودند که 18 ماه، 30 ماه و .. حقوق خود را دریافت نکرده بودند ولی مدیران استانی نسبت به این مهم، بی توجه بوده و ککشان هم نمی گزید.!
وی همچنین با انتقاد تند از وضعیت نامساعد موسسات پولی و مالی استان در سال های گذشته افزود: چندین موسسه در طول آن سال ها که هر کدام 15 هزار، 37 هزار و 12 هزار عضو داشتند ورشکسته شدند و سرمایه های مردم را که به آن ها اعتماد کرده بودند، چپاول کردند که با استقرار دولت تدبیر و امید و با کمک دستگاه قضایی استان، به این مسائل به بهترین نحو ممکن رسیدگی شد.
وی تعداد واحدهای بحران زده صنعتی و تولیدی استان در سال های گذشته را 28 مورد عنوان کرد و گفت: تعداد این واحدها در حال حاضر، کمتر از تعداد انگشتان دست است که مشکلات مروبط به آنان نیز در کمیسیون های کارگری، سازمان صنعت، معدن و تجارت ، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان و استانداری در حال بررسی است.
وی افزود: در بدو ورود به استان، آمار دقیقی از وضعیت صنعت استان نداشته و از همان ماه های اول قبول مسئولیت، اجرای طرح پایش واحدهای صنعتی استان را تصویب کردیم. قبل از هشت سال گذشته مدیریت قبلی استان، سهم بخش کشاورزی از اعتبارات مربوطه 12 درصد بود در حالی که در همین هشت سال، این رقم به چهار درصد کاهش یافت.
جبارزاده به تدوین سند تدبیر و توسعه استان با مشارکت بخش خصوصی، مدیران اجرایی و دانشگاهیان اشاره و تصریح کرد: عده ای بر این کار ما انتقاد می کردند و خرده می گرفتند.امروزه در تمامی کشورهای پیشرفته و درحال توسعه، برنامه ریزی جامع، جای خود را به برنامه نویسی منطقه ای و استانی داده است. وجود این سند در کنار سایر اسناد بالادستی همچون سند برنامه پنجم توسعه، ضروی بود چون منابع چندانی برای تحقق و اجرای برنامه پنجم توسعه در نظر گرفته نشده بود.
وی گفت: در سایه تدوین سند تدبیر و توسعه استان، امروز، تمامی فرمانداران استان برنامه ها و اولویت های شهرستانی خود را برای سال های 94، 95 و 96 می دانند و به صرف انجام وظایف ذاتی و روتین خود بسنده نمی کنند.
وی از تخصیص 50 درصد اعتبارات مصوب سفر کاروان تدبیر و امید به استان خبر داد و ابراز کرد: تخصیص این اعتبارات به دستگاههای اجرایی آغاز شده است.
جبارزاده توجه به عمران شهری و روستایی را یکی از مهم ترین سیاست و اولویت های دولت تدبیر و امید عنوان کرد و گفت: امیدواریم با تزریق این اعتبارات و با نظارت دقیق و مستمر دستگاه های ناظر،، شاهد جبران عقب ماندگی های استان در سال های گذشته باشیم.
وی افزود: دولت قبلی، چهار بار به این استان سفر کرد و وعده و وعیدهای زیادی به مردم استان داد ولی طبق آخرین آمار تنها 12 درصد آن ها محقق شده و 88 درصد مصبات و وعده هایشان به این استان محقق نشد.
وی با بیان اینکه پروژه های نیمه تمام موجود در استان و به ویژه شهرستان تبریز، از دولت گذشته به ما ارث رسیده است ادامه داد: تکمیل پروژه های نیمه تمام یکی از مهم ترین دغدغه ها و نگرانی های ما بود که واگذاری آن ها به بخش خصوصی را بر اساس قوانین و سیاست های دولت تدبیر و امید آغاز کرده ایم تا تمرکز صرف دولت بر مباحث کلان را افزایش دهیم.
استاندار آذربایجان شرقی گفت: مدیریت قبلی استان به این نتیجه رسیده بود که پروژه نفلین سینیت سراب باید متوقف شود ولی در همین 18 ماه گذشته از روی کارآمدن دولت تدبیر و امید، این پروژه تعیین تکلیف شد و در آینده نزدیک فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.
جبارزاده از افزایش دو برابری تولیدات کنسانتره مجتمع مس سونگون در طول 18 ماه گذشته خبر داد و عنوان کرد: این مجتمع و سایر بخش های فعال صنعتی، تولیدی و معدنی استان، فعال تر از گذشته به فعالیت خود ادامه خواهند داد.
وی از رسانه های استان خواست تا با نگاه تیزبین خود نقاط ضعف و قوت مدیران استانی را به آنان گوشزد کنند.
وی افزود: یکی از مهم ترین برنامه و اولویت های فعلی ما این است که آذربایجان شرقی و به ویژه تبریز را به یکی از قطب های سلامت برای مردم شمالغرب کشور و کشورهای همسایه تبدیل کنیم.
به گفته جبارزاده ، نگاه فعلی دولت به صنعت، نگاه دانش بنیان است و بر همین اساس، در آینده نزدیک در 17 شهرستان استان، مناطق ویژه علم و فناوری راه اندازی می شود تا صنعت استان را بر اساس دانش و فناوری های جدید به روزرسانی کنیم.
وی همچنین از برگزاری نمایشگاه توانمندی های علمی و فناوری استان در آبان ماه سالجاری خبر داد.
وی از افزایش ورود مسافران داخلی و خارجی به استان در دو سال گذشته خبر داد و گفت: باید ظرفیت های هتلینگ و اقامتگاهی استان در راستای جذب هرچه بیشتر مسافر و شکوفایی اقتصاد استان افزایش یابد.
استاندار آذربایجانشرقی با تاکید بر لزوم حمایت تمامی مسئولان استانی و شهرستانی از شهرداری ها ادامه داد: شهرداری ها در صورت حمایت، می توانند چهره عقب مانده و نامطلوب برخی شهرها را به وضعیت مورد انتظار تبدیل کنند.
خبرنگار: 1171
انتهای پیام