اصلاح طلبان با همه توان مردم را به شرکت در انتخابات تشویق خواهندکرد
کد خبر: 1014028 | تاریخ انتشار: 1394/08/10 11:36 |
چاپ خبر |
ارسال
|
اصلاح طلبان با همه توان مردم را به شرکت در انتخابات تشویق خواهندکرد
از نامزدی سید حسن خمینی حمایت می کنیم
وقت نیوز - رییس شورای هماهنگی جبهه اصلاحات آذربایجان شرقی انتخابات را تجلی حاکمیت مردم توصیف کرد و گفت : اصلاح طلبان استان به صورت گسترده در انتخابات حضور خواهند یافت و با همه توان و در چارچوب قانون اساسی مردم را به حضور موثر و جدی در این انتخابات تشویق خواهند کرد.
به گزارش خبرنگار وقت نیوز ، مهندس سعید پورشریفی که شنبه شب به همراه دو عضو دیگر این شورا در نشست خبری شرکت کرده بود تصریح کرد : انتخابات حاصل خون شهدای مشروطه ، انقلاب اسلامی و جنگ تجمیلی است و مردم با حضور آگاهانه و گسترده در این رویداد سیاسی از خون شهدا و حمهوریت نظام پاسداری خواهند کرد.
پورشریفی در پاسخ به سووالی اطمینان داد با اراده ی که در بزرگان اصلاحات وجود دارد بدون تردید گروه های اصلاح طلب در این انتخابات به لیست واحد خواهند رسید.
وی افزود : ما علاوه بر نامزدهای اصلاح طلب از جهره ها و شخصیت های مستقل که دارای برنامه های مدون و همسو با برنامه های کلان اصلاحات باشند حمایت خواهیم کرد.
رییس شورای هماهنگی جبهه اصلاحات آذربایجان شرقی تصریح کرد : همه نامزدهای اصلاح طلب دراین انتخابات حرفی برای گفتن دارند و عملکرد پاک پاک هشت سال دولت اصلاحات پشتوانه اجتماعی قوی برای آن هاست .
پورشریفی در پاسخ به این سووال که آیا اصولگرایان نیز در فهرست اصلاح طلبان جایگاهی خواهند داشت یا خیر گفت : اصولگرایان به هر دلیلی، عاشقانه از آقای احمدی نژاد حمایت کردند و حتی هنوز هم از عملکرد او انتقاد نمی کنند. اما در انتخابات ۹۲ مردم نه بزرگ به عملکرد آقای احمدی نژاد گفتند .
وی تاکید کرد : در مشی اصلاح طبان نخستین وجه یک کاندیدا دروغ نگفتن است. ما از همه انسان های صادق و با برنامه ولو در بیرون از جبهه اصلاحات حمایت خواهیم کرد.
وی ادامه داد: «آنهایی که هنوز نمی توانند عملکرد دولت گذشته را نقد کنند در واقع آن را قبول دارند. آنهایی که توانایی انتقاد از دولت گذشته را دارند در صف کسانی قرار می گیرند که نظر اصلاحات به آنها مثبت است.»
رییس شورای هماهنگی اصلاحات استان، در توضیح بیشتر این موضوع گفت: «منظور ما از نقد، صرفا نقد عملکرد دولت گذشته نیست. بلکه منظور نقد مبانی و اصولی است که منجر به حمایت از محمود احمدی نژاد شد. در واقع کسانی که جسارت نقد این اصول و مبانی فکری را داشته باشند می توانند مورد اعتماد باشند. این نقد، یک نقد ایدئولوژیک است.»
مهندس پورشریفی درباره جایگاه اعتدالیون در لیست اصلاح طلبان، با اشاره به عنوان این شورا گفت: «ما شورای هماهنگی جبهه اصلاحات هستیم. لذا در وهله اول از افرادی که اصلاحات را قبول دارند حمایت خواهیم کرد. اما اگر به هر دلیلی این امر محقق نشد، در اولویت های بعدی به اعتدالیون می رسیم.»
جعفر راستگو قائم مقام حزب اعتماد ملی در آذربایجان شرقی و عضو شورا نیز در پاسخ به این سوال گفت: «من اعتدال را نه یک گفتمان که یک روش می دانم و قطعا تمام اصلاح طلبان در روش اعتدالگرا هستند.»
پورشریفی صحبت در خصوص انتخابات مجلس خبرگان رهبری را به نشست های بعدی موکول کرد و در خصوص نقش شورای نگهبان نیز گفت: «شورای نگهبان ساختاری قانونی است و در عین حال احزاب نیز نهادهایی قانونی هستند و بر اساس جمهوریت نظام شکل گرفته اند و در عرصه حضور دارند. شاید اختلاف عقیده ای بین این دو نهاد قانونی وجود داشته باشد، اما هر دو باید بر اساس قانون به وظایف خود عمل کنند.»
رییس شورای هماهنگی جبهه اصلاحات آذربایجان شرقی در پاسخ به خبرنگاری که در باره نقش احزاب و تشکل ها در فضای سیاسی استان به فرایند تازیخی شکل گیری احزاب در کشور اشاره کرد و گفت : احزاب در ایران بعد ازمشروطه شکل گرفته در زمان استبداد رضاشاه و پسرش سرکوب شده و بعد از انقلاب دوباره سر در آورده اما به دلیل شرایط جنگی دارای تحرک نبودند تا اینکه در زمان دولت آقای هاشمی رفسنجانی به آرامی و دوباره فعال شدندو به سمت سازماندهی رفتند.
وی گفت : احزاب فراتر از رسانه ها وظیفه روشنگری دارند. شاید در بین مردم مطالباتی وجود داشته باشد که امکان تحقق آنها وجود ندارد. احزاب نظام را قبول می کنند و مطالبات مردم را بر پایه توانایی های نظام جهت می دهند. دامن زدن به مطالباتی که امکان تحقق ندارند یا غیرقانونی اند از مصادیق عوام فریبی است. احزاب باید مطالبات را در راستای مقدورات جهت دهند نه مطلوبات.»
وی افزود: در استان ما احزاب اصلاح طلب در چارچوب های قانونی قعال هستند و پیش بینی می کنیم در انتخابات پیش رو به خوبی بتوانند نقش خود را ایفا کنند.
وی همچنین در پاسخ به سوال همان خبرنگار که پرسید آیا اصلاح طلبان از تجربه ناموفق مجلس ششم عبرت گرفته اند، تصریح کرد: «مجلس ششم با رای قاطع اکثریت مردم تشکیل شد و این که آیا توانست دولت را یاری کند یا خیر، بحثی دیگر است.»
رییس شورای هماهنگی جبهه اصلاحات در پاسخ به پرسشی در خصوص حضور زنان در انتخابات و طرح سهمیه ۳۰ درصدی زنان گفت: «در شورای هماهنگی جبهه اصلاحات، جمعیت زنان مسلمان نواندیش حضور دارند. علاوه بر آن، زنان در سایر احزاب عضو شورا نیز فعال هستند.
وی گفت : طبیعی است همه افرادی که گام در میدان انتخابات بگذارند بر اساس معیارهای شورا بررسی خواهند شد و ما الزامی نمی بینیم که حتما درصد خاصی را به زنان اختصاص دهیم. چه بسا بر اساس معیارها، بیش از ۳۰ درصد از نامزدهای مورد حمایت را زنان تشکیل دهند. در نتیجه ضمن استقبال از حضور فعال زنان در انتخابات، اختصاص سهمیه را قبول نداریم.»
پورشریفی همچنین در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر نقش شورای مشورتی در استان گفت: «شورای هماهنگی، شورای مشورتی و شورای سیاست گذاری، خط مشی و باور مشترکی دارند. شورای راهبردی علاوه بر احزاب، شخصیت های مستقل غیرحزبی اصلاح طلب را نیز دربر می گیرد و این تدبیر آقای خاتمی جهت بهره جستن از حضور و همفکری همه بزرگواران در چرخه تصمیم گیری است. شورای هماهنگی به صورت کاملا هماهنگ با سایر مجموعه ها به پیش می رود.»
رییس شورای هماهنگی جبهه اصلاحات استان در پاسخ به سوال خبرنگار «انجمن تبریز»، از انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تبریز به دلیل برگزاری همایش باشکوه «ایران پساتوافق» تقدیر نمود و حضور چشمگیر دانشجویان در این همایش را بسیار مغتنم شمرد. وی همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگارمان مبنی بر آینده کمیته انتخابات شورای هماهنگی اصلاحات استان و زمزمه های انحلال آن تصریح کرد: «اعضای کمیته انتخابات شورا همان اعضای شورای هماهنگی هستند. در نتیجه انحلالی در کار نیست و کمیته انتخابات به فعالیت خود ادامه خواهد داد.»
پورشریفی در بخش دیگری از سخنان خود و در پاسخ به این سوال که آیا در شورای هماهنگی اختلافی نیز وجود دارد گفت: «شورا متشکل از احزاب و گروه های مختلف است و طبیعتا گاهی بحث هایی نیز میان اعضا شکل می گیرد. اما تمام احزاب خود را مقید به تصمیمات جمعی می دانند و هیچ اختلافی در شورا وجود ندارد.»
در ابتدای این جلسه ریاست شورای هماهنگی ضمن خیرمقدم به مدعوین توضیحاتی را پیرامون نحوه شکل گیری شورا و اهداف آن ارائه داد.
پورشریفی با بیان این که این شورا از ۱۲ اسفند ماه سال ۹۳ در استان شروع به فعالیت کرده و به طور مرتب تشکیل جلسه می دهد، اهداف شکل گیری شورا را متشکل نمودن جبهه اصلاحات استان و نیز مطالبه حضور فعال و موثر مردم در انتخابات پیش رو معرفی کرد.
دبیر هیات رییسه شورا هم ، این شورا را حاصل همدلی و هم زبانی تمام احزاب اصلاح طلب استان توصیف کرد که به گفته وی با صرف بیش از ۳۰۰ ساعت کار کارشناسی، آئین نامه های شورا را تدوین نموده و در قالب کمیته های سیاسی و انتخابات اهداف شورا را به پیش می برند.
کریم صادق زاده ضمن تاکید بر اهمیت انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری، از برنامه های متعدد شورا برای برگزاری هرچه باشکوه تر این دو انتخابات خبر داد و گفت برنامه های شورای هماهنگی به تدریج به اطلاع عموم خواهد رسید.
صادق زاده که ریاست حزب اسلامی کار استان را نیز برعهده دارد، در بخش دیگری از سخنان خود به بیان دغدغه های جامعه کارگری پرداخت و تصریح کرد: «ما در جامعه کارگری بحثی را آغاز کرده ایم و آن اینکه شرط داشتن مدرک تحصیلی حداقل کارشناسی ارشد، قشر بزرگ کارگری را از مشارکت در اداره کشور محروم نموده و ما به آن معترض هستیم.»
وی با انتقاد ازحرکت برخی چهره های سیاسی استان که عزم نامزدی در مجلس را کردند گفت: «در ایام عزاداری محرم شاهد بودیم که برخی با حضور در دسته جات عزاداری به دنبال مطرح نمودن خود بودند. من به یکی از این عزیزان گفتم که ای کاش به جای این چنین حرکت هایی، قدری هم به فکر ارائه برنامه می بودید.
وی تصریح کرد : ما امروز در کشور برنامه می خواهیم و نمی توان گفت که من روزگاری مدیرکل، معاون رییس جمهور یا استاندار بوده ام و نیازی به ارائه برنامه نداریم. انشاالله کاندیداهایی با برنامه مدون و نیز همسو با دولت تدبیر و امید در شورای هماهنگی انتخاب خواهند شد.»
صادق زاده همچنین ضمن اشاره به وضعیت صنایع افزود: «متاسفانه خیلی از کارخانه ها به دلیل سیاست های غلط دولت گذشته در حالت تعطیل و نیمه تعطیل هستند و امیدواریم نمایندگانی که انتخاب می شوند در راستای حل مشکلات کشور قدم بردارند.»
جعفر راستگو، قائم مقام شورای هماهنگی جبهه اصلاحات استان نیز ضمن خیر مقدم به حضار گفت: «اصلاحات جریانی ریشه دار است و ما اصلاح طلبی را هدف و شغل انبیا می دانیم. بی شک بزرگترین اصلاح طلب تاریخ حضرت اباعبدالله الحسین است.»
وی افزود: «ما خود را مدافع آرمان های امام و شهدا و هم چنین جمهوریت و اسلامیت نظام می دانیم. کسانی هستند که از اصول سوء استفاده می کنند و همان ها در هشت سال گذشته بزرگترین اختلاس های تاریخ بشریت را رقم زدند. اصلاح طلبان به این تازه به دوران رسیده ها اجازه سوء استفاده نخواهند داد.»
این فعال سیاسی اصلاح طلب افزود: «اصلاحات خود را پیرو امام (ره) و مقام معظم رهبری و هم چنین ولایت فقیه می داند. البته ولایت فقیهی که با قرائت امام (ره) و مقام معظم رهبری تطابق دارد.» وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری که گفت انبیاء و اوصیا برای براندازی نظام ظلم آمدند و نه اصلاحات، گفت: «اتفاقا شما عرایض بنده را تکمیل کردید. انبیا آمدند تا فساد های بزرگ را جمع آوری کنند، با اختلاس ها مقابله کنند و مبارزه با فساد عین اصلاح طلبی است.»
جعفر راستگو که مسوولیت قائم مقامی حزب اعتماد ملی استان را نیز بر عهده دارد، در پاسخ سوال خبرنگاری که از وضعیت حزب متبوع او در استان پرسید، گفت: «اعتماد ملی پروانه دارد و به کمیسیون ماده ده احزاب نرفته و فعال است و خوشحالیم که بگوییم جمع کثیری از فعالین ستادهای دکتر حسن روحانی از اعضای حزب اعتماد ملی بودند.»
وی همچنین با اشاره به تعطیلی دفتر حزب در دوران دولت گذشته تصریح کرد: «دولت گذشته دوره فترت بود و پوپولیست ها اساسا به احزاب و امر به معروف و نهی از منکر سیاسی و اجتماعی اعتقادی نداشتند.»
راستگو در پاسخ به سوالی پیرامون نقش قومیت ها در انتخابات و تحلیل شورای هماهنگی در این زمینه گفت: «نگاه ما به قومیت ها فرصت طلبانه و ابزاری نیست. ما تمام قومیت ها را مانند اعضای یک بدن می دانیم و قومیت ها را از همه گسیخته نمی بینیم. همچنان که در دوران ۸ سال دفاع مقدس، ترک و کرد و لر و عرب همه در کنار هم به دفاع از کشور پرداختند. زیبایی ایران به همین تنوع و گوناگونی است. با این وجود، نگاه تجزیه طلبانه را نیز به هیچ وجه قبول نداریم.»
وی در ارتباط با رویکرد اصلاح طلبان در باره انتخابات خبرگان رهبری گفت : از همه علما وشخصیت های که با تمام قد از اندیشه های امام ره و جمهوریت نظام دفاع می کنند از جمله سید حسن خمینی حمایت خواهیم کرد .