دو قطبی انتخاباتی در ملکان
آذرقلم: با عدم احراز صلاحیت و انصراف دو تن از کاندیداهای ثبت نام کننده در دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه ملکان تعداد افراد باقیمانده از مجموع ۲۹ ثبت نام کننده به عدد ۲۷ کاهش یافت.
آذرقلم: با عدم احراز صلاحیت و انصراف دو تن از کاندیداهای ثبت نام کننده در دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه ملکان تعداد افراد باقیمانده از مجموع ۲۹ ثبت نام کننده به عدد ۲۷ کاهش یافت.
به گزارش خبرنگار آذرقلم از ملکان، بر اساس شنیده ها تعدادی از شهروندان ملکانی نیز که در سایر شهرها اقدام به ثبت نام جهت حوزه انتخابیه ملکان نموده اند تا پس از تایید قطعی صلاحیت خود به شهرستان ملکان انتقالی بگیرند انصراف داده اند.
براساس قانون، اسامی کاندیداها از طرف ستاد انتخابات ملکان در اختیار رسانه ها قرار نگرفته، این در حالی است که لیست کامل افراد ثبت نام کننده از طریق شبکه های اجتماعی و برخی رسانه ها منعکس می شود و برخی از کاندیداها با تشکیل کانال ها و گروه های تلگرامی با جدیت فعالیت می کنند.
احتمال دارد که در ادامه مراحل بررسی صلاحیت ها در هیات نظارت استان و شورای نگهبان و یا بخاطر انصراف، تعداد کاندیداهای حوزه انتخابیه ملکان باز هم کاهش یابد لذا باید تا مشخص شدن لیست قطعی تا ۲۸ بهمن ماه منتظر ماند.
بر اساس شنیده ها افراد شاخص انتخابات ملکان به این شرح هستند:
۱- سلمان خدادادی نماینده مردم ملکان در دوره پنجم، ششم، هفتم و هشتم و مشاور فعلی وزیر امورخارجه
۲- شهروز افخمی نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه ملکان
۳- احمد انتظاری استاندار اسبق لرستان
۴- محمدعلی حسن پور رئیس سابق اداره آموزش و پرورش شهرستان ملکان
۵- حسن لطفی
۶- سید علی موسوی رئیس سابق دانشگاه پیام نور مرکز ملکان
۷- حبیب دودمانی رئیس سابق بانک سینا شعبه ملکان
۸- حبیب الهوردی نژاد رئیس سابق اداره برق ملکان
۹- سعید ناطقی عضو سابق شورای شهر ملکان
۱۰- اباذر اسماعیلی کاندیدای دوره ششم مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه ملکان
پیش بینی می شود در صورت تایید صلاحیت از طرف شورای نگهبان رقابت اصلی در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه ملکان بر اساس مشاهدات دوره های گذشته این بار نیز رقابت اصلی بین نفرات ردیف های اول و دوم یعنی نمایندگان سابق و فعلی خواهد بود و بر این اساس احتمال می رود تعدادی از کاندیداهای فعلی نیز با قطعی شدن وضعیت این دو رقیب دیرین، از کاندیداتوری مجلس انصراف دهند و پیش بینی می شود تعداد افراد باقیمانده به زیر ده تن کاهش یابد!
منبع: پایگاه خبری آذرقلم
اگر اقتصاددانان وارد مجلس می شدند چه می شد؟
با توجه شرایط فعلی کشور که نقش اقتصاد برجسته ترشده و همچنین بحران های سیاسی منطقه و کاهش قیمت نفت به حداقل ممکن ، مسائل پسا تحریم و ... اگر می توانستیم به ازای هر حوزه انتخابیه ، یک نماینده اقتصاددان یا حداقل آشنا به مبانی اقتصاد و علوم سیاسی با هردیدگاه اصولگرا یا اصلاح طلب به مجلس می فرستادیم ، چه می شد؟ اما آتچه در حوزه های انتخابیه شهرستانها جاری است این که افراد بدون وابستگی به حزب و مستقل و یا وابسته به دوجریان فکری و یا افراد بانفوذ یا مورد اعتماد نظیر ورزشکار - روحانی – معلم - پزشک و ... که مقام و منزلت هر کدام مورد احترام و ستایش است ، به میدان می آیند و چه بسا به مجلس راه می یابند. همیشه و در همه ادوار مجلس معمولا 10 یا 15 نفر نماینده اقتصاد دان یا کارشناس اقتصادی حضور دارند. همراه کردن 275 نماینده بعدی که هر کدام با بینش های متفاوت ، با مدارک تحصیلی و تجارب متفاوت بوده ، با این اقتصاد دانها باعث اتلاف وقت و لابی گری و .... می شود تا در مورد طرح و لایحه ای توجیه شوند. پاسخ سوال مطرح شده در ابتدای موضوع را می توانید از زبان دو کارشناس مطرح کشور که در برنامه گفتگوی زنده شبکه یک سیما بتاریخ نهم دی ماه سال نود و چهار پخش شد ، بشنوید و ببینید. فایل ویدویی این گفتگو در لینک http://www.telewebion.com/fa/1390968 موجودبوده و قابل دانلود است.
حال که اغلب اقتصاددانان در مراکز تصمیم گیری و دانشگاهی حضور دارند ، چگونه می توان در شهر های کوچک و بزرک کشور دنبال افتصاددان گشت و اینکه آیا مردم عوام به اینها رای خواهند داد؟ حزبی هم وجود ندارد تا برای خود برنامه ای داشته و برای مردم بگوید میخواهد چه کار کند و فردی را برای هر شهر معرفی کند. در اینجا می توان سراغ کسانی را گرفت که تجارب سیاسی و اجرایی در مشاغل ستادی کشور و استان و شهرستان را دارا می باشند. اگر فرد باتجربه در امور اقتصادی در هر دو جبهه اصولگرا و اصلاح طلب یافت نشد به سراغ تحصیل کرده گان رشته های اقتصادی ، سیاسی ، عمرانی برویم. هرچند که به ناگزیرحضور برخی از این افراد شاخص ، تکراری باشد. در دید عوام نماینده ای مورد قبول آنها است که بتواند چند کارخانه و کارگاه و ورزشگاه در حوزه انتخابیه اش بزند و یا معدود افرادی را در مشاغل دولتی استخدام کند. با توجه به شرایط موجود کشور یعنی ورشکستگی صنایع و کارخانجات ، قیمت پایین نفت ، محدودیت استخدام ، بدهی 250 هزار میلیارد ریالی دولت به بانک مرکزی ، بیکاری میلیونی ، ... چنین انتظاراتی عبث و بی فایده است. دعا کنیم بارانی ببارد و اگر ببارد به همه جای کشور ببارد. لطفا یک بار دیگر به متن گفتگوی دو کارشناس زبده در شبکه یک سیما نهم دیماه مراجعه نمایید. این مراجعه به نفع تمام کاندیداها و رای دهندگان تمامی حوزه های انتخابیه هم هست.
به قلم : اسد سلامتی asad_salamati2006@yahoo.com