شاخصهای انقلابیگری و انتخابات/ به قلم: کریم ایرانی
اینک که در فضای انتخاباتی کشور را فرا گرفته و هرکسی از ظن و نگاه خود چه به صورت فردی و یا حزبی این مقوله مهم را مورد توجه قرار میدهد، مسئله مهم و اساسی مورد نظر در انتخابها از طرف مقام معظم رهبری مورد اشاره قرار گرفت تا انتخاب شوندگان و انتخاب کنندگان تامل و تفکر بیشتری در این باره داشته باشند و آن موضوع انقلاب و انقلابی گری است. امام خامنه ای (مد ظله العالی) در بیانات گهربارشان در دیدار فرماندهان عزیز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مورد زنده بودن انقلاب اسلامی ایران بیان میدارند:
"پاسداری از انقلاب در واقع نماد ارادهی انقلابی کشور است؛ ارادهی انقلابی، حضور انقلابی؛ هویّت انقلابی. وقتی شما میگویید که وظیفهی این سازمان، پاسداری از انقلاب است، معنایش این است که ارادهی انقلاب همچنان مستحکم است و انقلاب حضور قاطع در عرصه و صحنه دارد؛ خب این خیلی معنای مهمّی است. انقلاب را نباید محدود کرد به حوادث انقلابیِ مثلاً آغاز انقلاب و شروع انقلاب و روزهای پیروزی انقلاب؛ آنها یک بخشی از انقلاب است. شاید اگرچنانچه کسی معنای انقلاب را درست ملاحظه کند، [میبیند] حرکت انقلابی و نهضت انقلابی یک بخش کوچکی از مجموعهی انقلاب است. انقلاب یعنی یک دگرگونی همهجانبه در یک مجموعهی بشری -یا در یک ملّت یا فراتر از یک ملّت، در یک نسل، در یک تمدّن- معنای انقلاب این است. حالا در دنیا اسم کودتاها را هم گاهی انقلاب میگذارند امّا انقلاب معنای خیلی عمیقتری دارد و این همان چیزی است که در کشور ما اتّفاق افتاد. آنچه در کشور ما اتّفاق افتاد، به معنای واقعی کلمه، یک انقلاب بود و هست و این ادامه دارد. در بحث انقلاب، تفاسیر مربوط به انقلاب را عرض خواهم کرد لکن در این بخش پاسداری، وقتی شما میگویید ما پاسدار انقلابیم، معنایش این است که انقلاب زنده است، انقلاب حاضر است، انقلاب موجود است. اگر انقلاب -آنچنان که بعضی ادّعا میکنند یا بعضی آرزو میکنند- مرده بود، پاسدار لازم نداشت؛ مرده که پاسدار نمیخواهد؛ پس انقلاب حضور دارد. پس معنای پاسداری انقلاب، متضمّن معنای حضور انقلاب است؛ یعنی شما میخواهید بگویید انقلاب هست؛ بعد عرض خواهم کرد که بله انقلاب هست و با قوّت و قدرت هم هست"
همچنین در دیدار جمعی از مردم قم در مورد انتخابات بر لزوم انقلابی بودن و در خط و راه امام بودن تاکید دارند و بیان میکنند:
"به افرادی اعتماد بکنیم که واقعاً به دینداری اینها و به تقیّد اینها اعتقاد داشته باشیم؛ بدانیم اینها متدیّنند، بدانیم انقلابیاند، بدانیم در خطّند، در راه امامند، امام را واقعاً قبول دارند"
و در ادامه بر مسئله شاخصهای انقلابی گری تاکید و میفرمایند:
"مسئلهی شاخصهای انقلابیگری هم خیلی مهم است؛ یعنی واقعاً بدانیم شاخصها چیست، شاخصهای انقلابیگری را درست پیدا کنیم، در ذهن خودمان مشخّص بکنیم، از کسانی که مطّلعتر از ما هستند بپرسیم. اگر این کارها انجام بگیرد، این ماندگاری انقلاب، بدون تردید، خواهد بود".
بنابر این الان و در برهه حساس کنونی بر ماست که بدانیم شاخصهای انقلابی گری چیست؟
با عنایت به مطلب فوق و اینکه معظم له در بیاناتی راجع به موضوع میفرمایند:
"من دیپلمات نیستم، من انقلابیام"
پس حجت تمام است و شاخصهای انقلابیگری را بایستی در وجود خود حضرتش جستجو کرد نه در جای دیگر و این شاخصها را با مشخصات و ویژگیهای افراد مورد نظرمان بسنجیم و بدانیم که این ویژگیها و مشخصات چقدر با دیدگاهها و شاخصهای وجودی بزرگمرد انقلابی مطابقت داشته و دارد. قطعا تطابق کامل و حتی ناقصتر هم امکان پذیر بودنش سخت است لکن نزدیکی یا حتی همسویی این ویژگیها موجب امید به تلاش برای رسیدن به همان شاخصها را موجب خواهد شد.
در اینجا لازم میدانم به موضوعی مرتبط با این دیدگاه از نظر فقه سیاسی اشاره کنم و آن اینکه در طول دوران پس از اسلام تنها دوره ای که امکان برداشت اشتباه از طرف کوته فکران و دشمنان در رابطه با حکومت اسلامی محکوم به شکست بود دوره حضرت رسول اکرم (ص) بود و آن هم به دلیل وجود نازنین حضرتش که شاخص زنده و با گفتار و عمل و تقریربوده و عمده مشکلات پس از آن حضرت برداشتهای ناقص و حتی مغرضانه از گفتار و عمل و تقریر حضرتش بود که هنوز هم ادامه دارد .
پس اینک که گفتار و عمل و تقریر انقلابی ترین شخص حفظه الله پیش روی ماست لازم است این شاخصهای انقلابی گری را در وجود نازنین شان جستجو کنیم. با این توضیحات تعدادی از شاخصای مورد نظر را که از بیانات امام خامنه ای استخراج شده ذیلا آورده میشود و امید وارم در مطالب بعدی تا حد امکان و فهم و برداشت خودم این موضوع را کاملتر کنم:
-کمربستهی انقلاب بودن و هشیاری و بیداری دائمی
-حفاظت از انقلاب
-گرامی داشتن انقلاب، اهمّیّت دادن به انقلاب، بزرگ داشتن انقلاب
-شناخت دشمن انقلاب
- عدالتطلبی
- سادهزیستی
- کار و تلاش مخلصانه
-طلب و پویائی علمی بیوقفه
-ایستادگی قاطع در مقابل طمعورزی و سلطهی بیگانگان
-دفاع از حقوق ملی و حقوق ملت
-پاسداری از ارزش جهاد و شهادت
-شجاعت در برابر هیبت دشمن
-نزدیکی با ملتهای مسلمان
-مراعات اصول اخلاقی
-اعتقاد راسخ و صادقانه به نقش مردم
-پاسداری از ارزشها
ادامه دارد.....
® عضو حزب موتلفه آذربایجانشرقی - کریم ایرانی