ناظر گمرکات آذربایجانشرقی: دفتر نمایندگی گمرک استان در شهرستان ملکان گشایش مییابد
يكشنبه, ۲۹ مرداد ۱۳۹۶، ۰۹:۲۴ ق.ظ
ناظر گمرکات آذربایجانشرقی گفت: به منظور سهولت در صادرات انگور و کشمش ملکان به زودی دفتر نمایندگی گمرک استان در این شهرستان گشایش مییابد.
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجانشرقی، علی اصغر عباس زاده در جلسه کارگروه آب، کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان ملکان افزود: پرونده گشایش این دفتر در گمرک کشور در حال بررسی بوده و احتمالاً طی یکی دو ماه آینده مجوز این نمایندگی صادر خواهد شد.
وی افزود: تا زمان گشایش دفتر نمایندگی ملکان، گمرک استان آماده است به صورت سیار در شهرستان ملکان و حتی در سر باغات حضور یافته و کارهای گمرکی انگور و کشمش را انجام دهد.
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهادکشاورزی استان نیز در این جلسه از اختصاص 147 میلیارد ریال یارانه انگور به استان خبر داد و گفت: با توجه به اینکه حجم بیشتر باغات انگور استان در ملکان میباشد؛ مبلغ 125 میلیارد ریال از کل اعتبار به شهرستان ملکان اختصاص یافته است.
وی افزود: یارانه انگور با تصویب هیات دولت از 200 هزار تومان به 500 هزار تومان افزایش یافته و به زودی به حساب تاکداران واریز خواهد شد.
فرماندار ملکان نیز در ادامه جلسه با اشاره به وجود 11 هزار هکتار باغات انگور در این شهرستان بر ضرورت ایجاد کارخانجات صنایع تبدیلی مرتبط تاکید کرد و گفت این کار باعث افزایش قیمت محصول انگور و کشمش و از طرفی باعث اشتغالزایی جوانان این منطقه میشود.
وی همچنین بر تاسیس سردخانه انگور در ملکان تاکید کرد و گفت: می توان با ایجاد سردخانه انگور در ملکان انگور ملکان را برای فصول مختلف ذخیره و در مواقع مناسب روانه بازار کند.
وی ادامه داد: در شهرستان ملکان بیش از 14 نوع انگور تولید میشود که در صورت داشتن سردخانه میتوان این مقدار انگور را برای فصول مختلف ذخیره کرد.
محمدباقر خانی همچنین ایجاد دفتر نمایندگی گمرک در ملکان را یکی از درخواستهای تولیدکنندگان و صادرکنندگان کشمش در این شهرستان ذکر کرد و گفت: فضای لازم جهت استقرار دفتر و امکانات مورد نیاز نمایندگی گمرک در شهرستان ملکان فراهم میباشد.
وی همچنین با اشاره به کشت گوجه فرنگی در دو هزار هکتار باغات این شهرستان بر ضرورت فرآوری این محصول تاکید کرد و گفت: بیش از 17 نوع محصول از گوجهفرنگی قابل فرآوری و تولید میباشد که ضروری است به منظور اشتغالزایی و همچنین کاهش مشکلات و مشقت گوجهفرنگی کاران از بابت بازاریابی، کارخانجات تبدیلی گوجهفرنگی در این شهرستان ایجاد شود.
فرماندار ملکان در ادامه خواستار تاسیس صندوق توسعه صادرات انگور در این شهرستان شد و گفت: مدیریت شهرستان ملکان با توجه به وجود املاک مازاد بر نیاز بخش کشاورزی میتواند با فروش این املاک سهم 50 درصدی دولت را پرداخت کند.
در پایان جلسه تعدادی از صادرکنندگان کشمش مسایل و مشکلات خود را با مسئولان حاضر در جلسه در میان گذاشته و خواستار توجه بیش از پیش آنها به مشکلات تاکداران و تولیدکنندگان کشمش ملکان شدند.
خبرنگار خبرگزاری ایسنا در ملکان:سیاوش عینالو
۹۶/۰۵/۲۹